Liberty Care

For Liberty Care ApS har 3D-visualiseringer og design skabt overblik og besparelser

Hvad stiller man op, hvis man som virksomhed ligger inde med et emne uden tegninger, som man gerne vil have genskabt præcis, som det er, uden selv at have in-house design kapacitet?

En af de virksomheder, der har haft gavn af RubiNords kompetencer, er Liberty Care ApS. Liberty Care ApS sælger plejesenge til mennesker med nedsat mobilitet og manglende evner til selv at komme ud af sengen. Her havde man et stort behov for at få håndskitser og PDF-tegninger på eksisterende dele samlet i et professionelt 3D-tegnesystem.

”Ved brug af 3D-scanning og andre målemetoder, fik vi ganske enkelt fundet frem til de nøjagtige mål på et givent emne. Filen omdannes efterfølgende til en 3D-produktionsfil, som skaber grundlaget for produktionstegninger. Fordelen ved at samle 3D virtuelt er, at man kan se, om delene passer sammen, så man laver rettelser, før de er bliver lavet fysisk,” fortæller Steen Randrup Clausen, Product Manager i RubiNord.

”RubiNord og Steen har skabt stor værdi for os. De har med stor succes guidet os igennem processen med at få produceret 3D-tegninger af de emner, vi bruger i udviklingen og produktionen af vores senge. Det eneste, vi er ærgerlige over er, at vi ikke har gjort det for lang tid siden,” siger René Grønmark.

Mere end bare visualiseringer

3D-visualiseringer har ligeledes stor værdi i forhold til design og produktion af fysiske komponenter. Også her har RubiNord gjort en stor forskel for Liberty Care ApS og René Grønmark.

René Grønmark forklarer:

”I forbindelse med arbejdet fik RubiNord samlet alle dele, således man kunne se, hvorvidt huller, genvinder, størrelser mv. passer sammen. Det betød, at vi på seks POM-komponenter til armlænene kunne investere i et multikavitet støbeværktøj til emner, som tidligere var maskinbearbejdet. Og det har sparet os for en del penge.”

Spørger man Steen Randrup Clausen er der ingen tvivl om, at der er mange fordele ved at få samlet sine tegninger i et tegneprogram:

”Der er ingen tvivl om, at man vil spare penge og tid ved at få simuleret emner i CAD, før man får produceret tingene. Derudover er der også en klar fordel ved at kunne se emnerne virtuelt, så man kan tilpasse de forskellige dele, inden man bruger penge på at få emnerne produceret. Ofte oplever vi også, at vi gennem visualiseringer bliver opmærksomme på andre områder, hvor vi kan optimere.”