Hydrosafe

RubiNord løser teknisk svær udfordring i samarbejde med Hydrosafe

RubiNord har spillet en vigtig rolle i udviklingen af en banebrydende gummibælg for Hydrosafe, der har udviklet et prisvindende håndtag til håndtering af hydraulikslanger.

Hydrosafe har det eneste håndtag til hydraulikslanger på landbrugsredskaber, der hjælper landmænd med at reducere omkostninger til hydraulik – helt uden farvede strips, støvhætter og rengøring af lynkoblinger. Som en del af håndtaget har RubiNord bistået med udviklingen af en særlig gummibælg, som de har hjulpet med at redesigne og derigennem finde en løsning med den korrekte udformning og funktion.

”Der er ingen tvivl om, at vi ikke var nået i mål med gummibælgen uden RubiNord. De har mange års erfaring og ved, hvad der skal til for at opnå den funktion, vi var på udkig efter. Det er et hårdt og barsk miljø, bælgen befinder sig i, hvilket også stiller store krav til den type af gummi, der bruges. Og her har deres erfaringer været guld værd,” siger Martin Bjerregaard Jensen, ansvarlig for produktudvikling i Hydrosafe.
Den specialdesignede gummibælg danner en permanent beskyttelse, der automatisk forhindrer støv og skidt i at trænge ind i det hydrauliske system og dermed forlænge levetiden på lynkoblinger, filtre, stempler mm. ”Igennem samarbejdet har vi løbende testet forskellige løsninger.

I Hydrosafe har vi egen 3D-printer, hvor vi har kunne 3D-printe bælge og teste de mange designs af på forskellige traktorer. Da vi var i mål med den rette gummibælg, fik vi gennem RubiNord udarbejdet et støbeværktøj,” siger Martin Bjerregaard Jensen.

For RubiNord har samarbejdet med Hydrosafe været inspirerende, fortæller Brian Hoffmann Jørgensen, der er administrerende direktør i gummivirksomheden: ”Hydrosafe er en spændende virksomhed, der har klaret sig rigtig godt på relativ kort tid. For os er samarbejdet et klart eksempel på, at der kan være stor værdi i at inddrage specialister som os tidligt i udviklingsprocessen. Det gør, at vi i fællesskab med kunden kan teste og optimere henimod den optimale løsning, hvilket jo helt klart har båret frugt i den her sammenhæng.”

Spørger man Martin Bjerregaard Jensen og Hydrosafe er det ikke sidste gang, de samarbejder med RubiNord: ”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har en ambition om at revolutionere måden, vi håndterer hydraulikslanger på i landbruget. Vi vil levere den nye standard inden for håndtering af hydraulik i støvede miljøer. Vi er et godt sted i dag, men der er ingen tvivl om, at vi har meget mere i støbeskeen.”