Cases med Rubinord

Ny gummileverandør puster liv i processen

Hos CAMRO blev en svær teknisk udfordring indgangen til et tæt samarbejde med RubiNord.

Nogle gange kræver komplicerede problemer nye øjne for at blive løst. Det måtte CAMRO sande, da de stod med en særlig udfordring. Handelsvirksomheden RubiNord, der leverer formstøbte gummiartikler, blev redningen.

”Samarbejdet med RubiNord er gnidningsfrit og ukompliceret. De har et solidt netværk og tilbyder et godt koncept med leverandører både i Europa og Kina. Det fungerer upåklageligt,” siger Frederik Johansen, Technical Project Manager hos CAMRO.

Helt konkret har RubiNord hjulpet med design af kundetilpasset O-ringe samt lavet design og gennemgået konstruktion af værktøj for at kunne lave en membran med høje krav til tolerancer. Samtidig er RubiNord blevet brugt som sparringspartner omkring test af dele og samling af rottefælde.

”Vi stod med et emne, hvor vi havde brug for mere ekspertise. Ad omveje fik jeg kendskab til RubiNord – faktisk via en anden underleverandør – så dem rettede jeg henvendelse til. Vi gennemgik problemet sammen, som efterfølgende er blevet løst til punkt og prikke,” fortæller Frederik Johansen.

Ifølge Frederik Johansen fra CAMRO er især RubiNords tekniske know-how helt i top, og løsningerne er gennembearbejdet – fra udvikling til færdigproduceret slutprodukt:

”Steen og Brian har hver deres stærke kompetencer, og de er et utrolig godt makkerpar. Med deres visuelle evner og dybe tekniske indsigt sikrer de, at det vi rent faktisk taler om, også kan lade sig gøre i praksis.”

Også RubiNords høje fleksibilitet får stor ros.

Her nævnes et eksempel fra julen 2021, hvor der opstod udfordringer på et slutprodukt. Den 24. december var Frederik i dialog med Steen og Brian, og samme dag modtog han en tegning med forslag til løsning, hvilket blev accepteret med det samme. Produktionen blev sat i gang, og CAMRO modtog de færdige emner den 12. januar 2022.

”Tidligere kunne der sagtens gå uger og måneder, inden vi fik svar fra en leverandør. Og når vi ændrede på småting, så var det helt forfra med hensyn til levering. Oplevelsen og erfaringerne med RubiNord er det stik modsatte. De står altid klar til at rykke, og det skaber kæmpestor værdi,” afslutter Frederik Johansen.

__________________________________________________________________________________________________________

 

Forretningsforståelse er altafgørende for et godt og funktionelt slutprodukt

Læs artiklen hos Metal Supply

For Proxima Centauri er RubiNord blandt branchens bedste, når det handler om at finde den rette balance mellem design og funktion. Det kræver erfaring og en forståelse for forretningen og den udfordring, der skal løses.

I Odense har Proxima Centauri udviklet en robot, der skal sætte en stopper for den dyre, langsomme og ikke mindst klimabelastende praksis med at sejle naturtarme til Kina. Her bliver de manuelt målt, trykprøvet og sorteret, før de sejles retur til europæiske pølseproducenter.

”I udviklingen af vores maskine, der sorterer svinetarme, har vi haft brug for flere forskellige typer af gummikomponenter. RubiNord har stor viden og ekspertise inden for gummi og compounds, og særligt inden for det støbetekniske har de spillet en vigtig rolle,” siger Peter Nadolny Madsen, CTO i Proxima Centauri.

Det funktionelle design og udformningen af hjul har Proxima Centauri selv stået for. På formgivningen har RubiNord hjulpet med feedback og inputs, der sikrer, at det kan produceres. RubiNord har samtidig hjulpet med at udvælge, hvilke gummi- og plasttyper, Proxima Centauri skulle vælge for at sikre funktion, fødevaresikkerhed, kompatibilitet med rengøringsmidler og andre processer.

En essentiel komponent

Hjulet er det drivmiddel, der fører tarmen frem og tilbage inde i selve maskinen. Når tarmene kører i maskinen, måles samtidig tarmenes længde og diameter. Og hvis der er et hul et sted på tarmen, skæres den del fra.

”Vi har udviklet en løsning, hvor selve gummielementet støbes direkte på plasthjulet. På den måde sikrer vi, at der hverken kan trænge luft, vand og skidt igennem. Det er afgørende for, at hjulpet fungerer så optimalt som muligt, og at det kan fødevaregodkendes,” siger Steen Randrup Clausen, CTO i RubiNord.

Støbningen af gummikomponenten på selve plasthjulet har krævet en plasttype, der kan modstå den høje varme, der opstår under fremstillingen, når gummi-compounden skal vulkaniseres. Det er blandt andet dette, som ifølge Peter Nadolny Madsen understreger, har RubiNord et skarpt blik for, hvordan design og funktion går hånd i hånd.

Kort vej fra tanke til handling

Sparring og tæt dialog med kunden har været nøgleord for samarbejdet, som har involveret producenter uden for Danmarks grænser. For Steen Randrup Clausen og RubiNord har det været vigtigt at holde kunden orienteret om processen med de muligheder og udfordringer, der opstår undervejs. Det værdsætter Proxima Centauri.

”Udvikling består af mange kompromisser. Det skal både være hurtigt, billigt og af høj kvalitet. Der er det en klar fordel med en mindre leverandør, der er meget agil. Vi har uden tvivl en oplevelse af, at der ikke er langt fra tanke til handling,” siger Peter Nadolny Madsen.